top of page
  • SiVi goes Erasmus+

Voeg een pakkende titel toe...

Ellen en ik (Silke) begonnen vandaag aan onze laatste dag stage aan de ELTE universiteit met een les aan de derdejaarsstudenten. Het was grotendeels interactie met de studenten en praten over bepaalde onderwerpen. Ik heb veel geleerd van de studenten en zij van ons (Silke en Ellen). Hierna zijn we naar de eerstejaarsstudenten gegaan. Om te helpen met hun Nederlands en het verbeteren van de zinsbouw in hun schrijfopdrachten. We mochten gisteren ook mondelinge examens afnemen van deze studenten. In mei hebben ze hun officieel mondeling examen die wordt opgenomen en naar Leuven gestuurd voor controle om hun CNaVT-certificaat te behalen. Dit is hun certificaat Nederlands als vreemde taal. Ik vond dit een heel interessante opdracht en leuke ervaring. Nadat we hadden geluisterd naar de presentaties die ze hadden voorbereid, kregen we een halfuurtje pauze.


We zijn het restaurantje van de universiteit gaan uittesten en het was zeer lekker. Na onze pauze hebben we onze stagedag afgesloten met de tweedejaarsstudenten. De les bestond uit mondelinge interactie met elkaar, het ondersteunen van de studenten en het helpen met hun opdrachten. Als afsluiter kregen we nog een cadeautje als bedanking.


Bij Ximm, Cor en Carsten was het rustig vandaag, door de regen kwamen er veel kindjes niet naar de kindergarden. Roma gaan blijkbaar niet naar school of naar de kindergarden als het regent. Maar door de vele connecties die hun stagebegeleidster heeft zijn ze wel kunnen gaan helpen in het vluchtelingenopvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen in Budapest. Ximm heeft hygiëneproducten uitgedeeld aan de vluchtelingen. Cor heeft zich bezig gehouden met het uitdelen van voedsel en Carsten heeft soep gemaakt. Dit was een zeer unieke ervaring voor hen. Ze vonden het leuk om hun steentje te kunnen bijdragen.

Joren heeft vandaag zijn rondleiding door het museum gepresenteerd aan zijn stagementor en mag dit morgen voor ons doen. Ik ben eens benieuwd :) Hij heeft leuke babbels gehad met haar en veel interessante feedback gekregen.

Casten heeft kerrie pasta met prei gemaakt en Ellen heeft het dessert gemaakt. Het was zeer lekker.

Groetjes uit Budapest

- Silke en Ellen :)


Recente blogposts

Alles weergeven

Epiloog

bottom of page