top of page
  • SiVi goes Erasmus+

Loulé, dag 8

Bijgewerkt op: 29 feb.


Boa Noite


We beginnen stillaan het einde te naderen, wat we allemaal toch wat jammer vinden. Ook vandaag hebben we weer veel leuke verhalen voor jullie. Ook vandaag is er lekker gekookt, namelijk scampi’s, klaargemaakt door Cobie en Elle.


Marta (Friedl haar juf) moest vandaag in de voormiddag een lezing gaan bijwonen over autisme. Dit kan wel handig zijn, want er zit een kindje in de klas die waarschijnlijk autisme heeft doordat de juf weg was, was het vandaag wat hectischer dan normaal ze zijn nu aan het leren over de kleuren, vandaag ging het over azul (blauw). Ze kregen elk een klein klompje blauwe klei waar ze wat in mochten kneden, dit is goed omdat ze zo met hun handjes leren werken. Na het opdrachtje van de juf mocht Friedl zelf nog een opdrachtje geven. Ze had doekjes mee uit een bepaalde stof waar ze mee konden dansen, hier was de juf heel positief over. In de namiddag heeft ze het nog eens opnieuw mogen doen, want ook juf Marta vond het een leuk idee. Tijdens de middag is Friedl samen met Tess en wandelingetje gaan maken en heeft ze een tasje gekocht voor haarzelf. Na het middagdutje is Friedl eens langsgegaan bij haar vorig klasje. Daar wachtte haar een super leuke verrassing, er is namelijk een soort poster die alles over de maand verteld. 3 keer raden wie er op staat… Friedl. Vandaag moest de juf ook alle kindjes beoordelen, dus daarom was het wat drukker dan anders. Eenmaal thuis gekomen heeft Friedl eens gebeld met haar ouders. En daarna hebben ze nog wat boven zitten babbelen.


Olà! Vandaag is Julie vertrokken met een mooi weertje. Rond 8u50 belde ze aan bij sala 4 (klas 4). De hoofdleerkracht was er de eerste 2 uren niet door een vergadering. De assistent van de leerkracht nam de ochtend alleen over. Julie kwam binnen in de klas en de kinderen waren meteen enthousiast. Ze speelde met Inés en we maken samen puzzels. Na het spelen was het tijd voor het ochtendliedje. Na de ochtendrituelen was het al snel tijd voor een koekje. Na het koekje hebben ze buiten in het zonnetje gespeeld. Doordat het mooi weer was hebben de kinderen langer buiten gespeeld dan normaal. Na het buiten spelen mochten de kinderen al aan tafel voor het middagmaal. Tijdens de pauze heeft Julie buiten in het zonnetje haar boterhammen opgegeten. Na het eten hebben de kinderen nog een beetje buiten gespeeld en dan was het tijd voor Julie haar activiteit. Het doel van de activiteit was tellen en werken met fijne motoriek. Julie zei telkens een getal in het Portugees en dat aantal mochten de kinderen nemen met een knijper. De juffen waren zeer enthousiast over de opdracht. De kinderen mochten de activiteit ook na tekenen. Na de stage dag zijn we voor de laatste keer naar de winkel geweest. We hebben vandaag scampi’s met pasta gegeten. Heeeeerlijk! Na het eten heeft Julie nog een beetje schoolwerk gedaan. Tchau!


Leyna wandelt elke dag 20 minuten naar haar schooltje. Een deel samen met Julie en nog een deel alleen. Tijdens haar wandeling passeert ze onder andere de markt die wij zaterdag hebben bezocht. Ze wandelt ook in een straatje met allemaal winkeltjes en ze komt ook veel bakkerijen tegen. Hier in Loulé zijn er namelijk veel bakkerijen. Vandaag in de klas leerden de kindjes aan de hand van een boekje dat iedereen verschilt in bv. haarkleur, huidskeur.... De kindjes werden ook weer beoordeeld op niveau, deze keer moesten ze horizontale lijnen tekenen. In de namiddag heeft Leyna 4 kindjes geholpen met taken die ze moesten inhalen omdat ze ziek waren geweest. Ze heeft het dan voorgetoond (uitgelegd) wat ze moesten doen en dan deden zij het achter. Na de stagedag is Leyna samen met Julie, Elle en Cobie naar de winkel geweest voor het avondeten. We aten scampi's in tomatensaus met pasta. Vandaag was Leyna haar taakje de foto's. Dat wil zeggen dat ze van iedereen foto's krijgt en dat zij er de beste moet uitkiezen voor op de blog.


Op deze zonnige morgen begon Cobie met haar activiteit. Ze had die een beetje aangepast zodat het paste in het thema van de zon en de ruimte van gisteren. De jongste kinderen kregen een zon, de oudere kinderen moesten die zelf tekenen. Dan moesten ze met oorstokjes de zon verven. In de middag hielp Cobie een jongetje die moeite had om zijn soep helemaal op te eten. De truc met het tot 6 tellen deed het niet dus moest ze iets anders verzinnen. Cobie stelde een klein hapje voor en daarna 2 kleine hapjes, daarna 3 kleine hapjes... Oef, dat deed hij en zo kreeg hij zijn soep toch op! Cobie blij, jongetje blij en Monica (opvoeder) blij... In de namiddag hebben we verder gewerkt aan de zonnetjes. Bij het vrij spelen heeft Cobie restaurantje gespeeld met de kinderen. Oohh wat was het een leuke dag vandaag. Terug in het hostel heeft ze sociale wetenschappen geleerd. En dan hebben Cobie en Elle nog lekker scampi’s klaargemaakt!


Vandaag was het voor het eerst deze week een mooie dag in Loulé. Alhoewel ze dit hier niet vinden, haar kids kwamen toe in hun dikke winterjas en mutsen. Tess was even geschrokken want zij kwam toe in een bloesje met korte mouwen. Voor haar was het schrikken, maar zij schrokken toen ze haar zo zagen. Ze hebben haar vandaag ook zeker 5 keer gevraagd of ze koud had. Vandaag zag Tess haar dag er weer heel gelijkaardig uit! Er was vandaag weer sport, de kindjes hadden zo veel energie bij de sportlessen, eigenlijk heel de dag was het wel heel pittig. Salvador van bij haar in de klas is vandaag grote broer geworden dus was hij vandaag niet in de klas, hopelijk is hij er morgen of vrijdag terug want dat is toch wel een van Tess haar schatjes daar! Het eind van onze stage komt ook steeds dichter bij en ze kijkt er toch wel een beetje tegenop. Ze amuseert zich hier zo hard en ziet de kindjes zo graag, ze hebben haar hartje gestolen. Deze middag tijdens mijn pauze is ze samen met Friedl om een tasje geweest die Friedl graag wilde. Friedl is echt zo blij dat Tess mee was want anders had ze het wellicht toch nog niet gekocht hebben, keuzestress!! Haha herkent ze wel in haarzelf. Oeps... Nu nog een klein woordje van Tess. “Ook wil ik graag nog even zeggen dat ik aan dit avontuur begonnen met de 7 andere "meisjes", ik kende ze allemaal amper maar ben zo blij met de groep. Ze zijn stuk voor stuk super lief en hebben elk hun eigen talenten. Ergens denk ik dat ik er toch wat vriendinnen heb bijgekregen door deze ervaring! Dus aan iedereen DANKU XXX”


Kjara's dag begon met een creatieve activiteit. Ze hielp de kinderen om bloemetjes te maken van hun handafdrukken. De kinderen deden dit met veel enthousiasme en plezier, en waren trots op hun zelfgemaakte bloemen. Vervolgens werkten ze aan hun cadeautjes voor Vaderdag, inclusief het uit het hoofd leren van een gedichtje om aan hun vaders voor te dragen. Na deze activiteiten was het tijd voor het middageten en een dutje. Na hun dutje poseerden de kinderen samen voor de school met Kjara voor een klassenfoto, een mooie herinnering van dit avontuur. Kjara's aanwezigheid in de klas wordt door de kinderen zeer gewaardeerd. Later in de middag genoten ze van een vieruurtje, een yoghurtje met melk. Daarna werd hun tekencapaciteit getest door ze een mannetje te laten tekenen, een opdracht waar nog niet alle kinderen in slaagden. De dag werd afgesloten met vrij buitenspelen. Na de stagedag werkte Kjara tot het avondeten nog voor school.


Vandaag stapte Margaux een deel samen met Elle naar haar stageplek. Voor de laatste 5 minuten stapte ze alleen. Vandaag kwam de zangleerkracht weer. Hij leerden hun een liedje over pinguïns. Dit vonden ze allemaal super leuk en ze zingen daarom ook luidkeels mee. Tijdens het eten heeft Margaux geholpen met de kindjes soep te geven want hier knoeien ze nog vaak mee. Ook helpt ze ervoor zorgen dat alle kindjes op hun plaats blijven zitten, want ze willen graag rondrennen en dit mag natuurlijk niet tijdens het eten. Het was vandaag lastig de kindjes in slaap te krijgen maar uiteindelijk waren ze wel stil. Na heel wat spelen vandaag zat de dag er snel op! Tot Morgen










En het is alweer woensdag. Amai, de tijd gaat hier toch snel. De dag startte voor Elle weer met een wandeling van 15 minuten. De eerste 10 minuten wandelde ze samen met Margaux. Eens aangekomen op school startte de dag weer zoals gewoonlijk. Na een intro over Van Gogh gisteren mocht Elle vandaag hier een activiteit over geven. De kindjes mochten op papieren bekertjes een schilderij van Van Gogh na doen. Sommige leerlingen begrepen deze opdracht net wat beter dan de andere. Daarna zijn ze het moestuintje gaan bekijken. Hier kweken ze aardbeitjes. Toen mochten ze nog even vrij spelen in de klas en was het alweer tijd voor de lunch. Na een lekkere maaltijd was het tijd om buiten te spelen en voor Elle om zelf te lunchen. Om 13u stond Elle er terug en genoten ze samen nog van de zon die scheen. Om 13u30 kwamen ze naar binnen, want Elle mocht een Engels verhaaltje voorlezen. Toen kwam mevrouw Vanhooren toe. Na het verhaaltje hebben ze het nog eens overlopen in het Portugees, want niet iedereen had dit vlotjes begrepen. Vervolgens mochten ze nog wat vrij spelen en was de dag alweer voorbij. Eens terug in de hostel zijn Leyna, Cobie, Julie en Elle boodschappen gaan doen. Terug in de hostel was het tijd om te koken. Cobie en Elle maakten scampi’s met pasta. Na een heerlijke maaltijd had mevrouw Vanhooren ons getrakteerd op een pastel de nata (een typisch gebakje vanuit Portugal). Na dit lekkere dessert was het tijd om nog wat schoolwerk te doen en om ons bedje in te duiken.


Het was weer een geslaagde dag, en zeker met het afsluitertje van mevrouw. We zien jullie gauw weer terug, maar voor nu gaan we er nog wat van genieten. Boa Noite!

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page