top of page
  • SiVi goes Erasmus+

Loulé, blog 9


Ola, vandaag was onze voorlaatste stagedag. Jullie hebben al veel verhalen van ons avontuur gelezen op de blog maar jullie weten niet veel over de hostel waar wij verblijven. Dus ik, Leyna ga jullie er wat meer over vertellen. Om de hostel binnen te geraken moet je je sleutel tegen een bakje houden en dan springt te deur vanzelf open. Wij verblijven op de benedenverdieping (-1). Iedereen slaapt per 2 in een tweepersoonskamer, sommige met een badkamer en sommige niet. Cobie, Margeaux, Friedl en ik delen een badkamer. Deze badkamer is op de gang aan de overkant van onze slaapkamers. De slaapkamers bestaan uit een tweepersoonsbed, een bureau en een kastje. In elke kamer hangt er ook een foto van een bezienswaardigheid in Loulé. Wij ontbijten altijd om 8u in een zaaltje die zich bevindt op de gang waar wij slapen. Om te koken en avond te eten moeten wij naar de gelijksvloer, naar een gemeenschappelijke keuken.

 

Toen ik, Leyna vandaag binnenkwam in mijn klasje kwamen er kindjes een knuffel geven of moest ik hen dragen. Na de liedjes en dansjes heb ik de kindjes nog meer bijgeleerd over België. Dinsdag hadden ze al de vlag geleerd maar vandaag heb ik ze een tekening van het Atomium laten inkleuren. Nadat we de kindjes eten hadden gegeven, heb ik weer samen gegeten met de leerkrachten in een apart lokaal. Na het middageten heb ik de kindjes foto’s laten zien van België. Ik heb dit in de namiddag moeten doen omdat de elektriciteit in de ochtend de hele tijd uitviel. Na de foto’s mochten de kinderen vrij spelen en terwijl gingen sommigen een eierdoos schilderen voor Pasen. Na de stagedag heb ik nog een wandeling gemaakt in Loulé. Ik ben nog eens gewandeld naar het kasteel en nog een ander monument. Hierna ben ik naar de hostel gegaan en heb ik nog een beetje voor school gewerkt. Daarna hebben we nog samen bijgepraat met een chipje en limonade en daarna hebben we lekker gegeten.

 

Deze ochtend begon Cobie met de voorbereiding voor het vaderdagscadeau die de kinderen volgende week zullen maken. Hierna werd er in de kring een verhaal verteld over liefde. Daarna moesten de kinderen een liefdesboom maken. Ze gebruikten verschillende kleuren en mooie vormen. Achteraf hoorde Cobie dat die tekeningen voor haar waren, oohhh wat was ze blij. Terwijl de kinderen hun tekeningen maakten riep Cobie een voor een iemand tot haar om hun vingerafdruk bij hun naam te plaatsen en er een mannetje van te maken. Het was super schattig en een leuke herinnering voor Cobie. De leerkracht speelde ook zachte muziek af tijdens het tekenen. Ze zegt dat dit zorgt voor rust in hun hoofd en voor hun creativiteit. Een rustige klassfeer dus. In de middag hebben ze hun tekeningen afgewerkt en mochten ze vrij spelen. Terug in het hostel is Cobie begonnen met de valiezen te maken jammer genoeg.

 

Tess haar dag was zoals steeds weer super leuk. Deze morgen hebben we samen op k3 gedanst en op Maya de bij. Ze hadden te veel energie en dan had ze zelf voorgesteld aan de leerkracht om te dansen op typische Belgische muziek, en voor wie Tess een beetje kent weet dat wanneer ze kan/mag dansen op Belgische "kinder" muziek er maar 1 artiest gedanst wordt en dat is K3. Het was super leuk om de kids hun te zien amuseren op onze muziek, zeker het liedje waterval was een toppertje ze vonden het zo leuk! Vervolgens hebben  we een verhaaltje gelezen en toen kwam de leerkracht muziek al, dit is een man die eerst verhaaltjes komt voorlezen in een bepaald thema en vervolgens deden de kindjes er dansjes op en de liedjes zingen. In de namiddag hebben we veel buiten gespeeld en heeft Tess vooral genoten van haar voorlaatste dag, de kids hebben haar hart zo gestolen dat ze waarschijnlijk morgen een traantje zal moeten laten....

  

Olà olà! Het voorlaatste dagje dat vloog weer voorbij. We zijn vandaag vertrokken met bewolkt weer. De kindjes hebben terug met de puzzels gespeeld en de oudere kinderen hebben in hun boekje gewerkt. Erna hebben de kinderen terug hun bom dia liedje gezongen. Na het liedje hebben de kinderen terug hun 10 uurtje gegeten. Na het koekje en drankje hebben de kindjes buiten gespeeld. De kindjes hebben filmpjes bekeken op het grote smart bord over de geometrische figuren. De kinderen hebben erna figuren mogen plakken op grote bladeren. Erna was het tijd voor het middagmaal. Het eten was kip met rijst. Na het eten hebben de kindjes buiten gespeeld met de poppen en de auto’s. Na het buiten spelen hebben de kinderen met scheerschuim gespeeld. Dit vonden de kinderen geweldig! Ze maken vormpjes met hun vingers op tafel. Na de activiteit met scheerschuim hebben ze Julie haar activiteit gedaan. Julie haar activiteit was dobble, memory en dierenketting maken. Dit heeft Julie in 3 verschillende groepen gedaan met 2 leerkracht en Julie. Na de activiteit was het tijd om naar de hostel te gaan. Vandaag moesten we niet meer naar de winkel. Julie heeft sociale wetenschappen aangevuld en gefluorideerd. Na het schoolwerk hebben Elle en Julie cordon blues met puree en erwtjes gemaakt. Cobie en mevrouw lusten niet graag cordon blues daardoor hebben Elle en Julie fish sticks als alternatief gemaakt. Na het eten gaan we samen spelletjes avond doen. Dit was het weer voor vandaag. Tchau!

 

Het is alweer de voorlaatste dag. Na een wandeling kwam Elle weer toe. De wandeling naar het schooltje is wel altijd leuk om de dag fris te beginnen. De dag startte met het liedje bom dia. Elle zonderde haar af met Danilo. In de klas zijn er twee kindjes die “special needs” hebben. Danilo heeft namelijk de leerstoornis autisme. Na een beetje woordjes te schrijven in het Engels. Daarna was het tijd om met de kindjes naar een krantenwinkeltje te gaan achter postzegels. Wat waren ze blij dat ze eens buiten het schooltje mochten. Eens we terug waren was het tijd om de handjes te wassen en he gaan eten. Deze middag stond er rijst met vis en sla op de menu. Dit was zeer lekker en dat zagen we aan de kindjes. Ze hadden allemaal rap hun maaltijd binnen zodat ze konden gaan spelen buiten. Als Elle terugkwam van de pauze mochten ze wat kleuren en verder werken aan de papieren bekertjes van de dag voordien. Na een uurtje kleuren was het mooi weer en konden ze nog wat van de buitenlucht genieten. Toen was het tijd om hun brood te eten en dan alweer naar huis te vertrekken. Vanavond hebben Julie en Elle cordon blue’s met puree en erwtjes. We hadden een paar fish sticks voorzien voor de liefhebbers. Na deze lekkere maaltijd hebben we nog allemaal samen het spelletje for the girls gespeeld. Hierna kropen we allemaal in bed zodat we morgen fris zijn voor de allerlaatste stage dag.

 

Olá, vandaag heeft Margaux samen met haar klasje de plopsa’s gedanst. Daarna hebben ze op nog wat Portugese kinderliedjes gedanst. Dan kwam mevrouw even meekijken hoe het ging met de stage. Na de stagedag heeft Margaux cadeautjes voor de kindjes voorbereid: stikkers met een washi tape. Hiervoor is ze met Kjara nog naar een Chinese winkel geweest waar ze lintjes en een verjaardagskaartje heeft gekocht. Het verjaardagskaartje is voor haar favoriete kindje die de dag dat we weer vertrekken jarig is. Dus heeft Margaux een leuk verjaardagscadeau gekocht: een popje. Morgen is helaas al de laatste dag. Wat zal ze alle kindjes missen!!!!!

 

Kjara begon vandaag haar dag met haar dagelijkse ochtendroutine. De kindjes begonnen met het zingen van “bom dia”. Vervolgens maakte Kjara de kindjes klaar om te vertrekken naar sportles. De kindjes gingen met de bus naar de sporthal. De turnjuf begon met de kindjes op te warmen hierna moesten ze een parkoertje doen met turntoestellen. Hierna oefenden ze nog eventjes op de koprol. Na de turnles was het tijd voor hun middageten en dutje. De kindjes waren heel moe door de turnles dus het dutje ging heel vlotjes.  Na het dutje dronken de kindjes melk en aten ze brood. Hierna speelden ze nog eventjes vrij en dan zat de dag er alweer op.

Vandaag had Friedl het toch wat moeilijk, want het afscheid is heel dichtbij. Voor haar had het toch nog een weekje langer mogen zijn. In de ochtend had een deel van het klasje ochtendgymnastiek. Friedl bleef achter in het klasje met de rest van de kindjes. Terwijl de kindjes speelden heeft zij haar activiteit klaargezet. Ondertussen was mevrouw toegekomen om eens te kijken hoe Friedl het doet. De kindjes moesten vandaag de Belgische vlag beplakken. Voor het ene kindje ging dit al makkelijker dan het andere kind, maar de juf vond het wel een goede oefening. Na de activiteit is Friedl langs gegaan in haar vorige klasje en al de kindjes begonnen haar te knuffelen. Toen hebben ze een groepsfoto genomen met de knutselwerkjes over België. In de middagpauze heeft ze wat gebabbeld met iedereen over Portugal en deze ervaring. Na de middag mochten de kindjes wat buiten spelen, maar ze mochten zeker niet vergeten om hun dikke jassen aan te doen😉. Eenmaal thuis gekomen was het al tijd voor een aperitiefje en dan cordon blue eten. Na het eten hebben ze allemaal samen gezelschapsspelletjes gespeeld.

 

Zo dit waren onze verhalen van onze voorlaatste dag.

Nu gaan wij nog even weerwolven en andere spelletjes spelen en morgen gaan wij nog extra veel genieten onze, jammer genoeg, laatste dag in Portugal.

Boa noite! Até amanha!

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page