top of page
  • SiVi goes Erasmus+

12 juni 2019

Vandaag gingen de nachtraven zoals elke werkdag om 6.30 uur op pad richting de werkplekken. Voor de drie nieuwkomers; Cedric, Jitse en Mattice was het hun eerste werkdag.


De dag voor de knapen zag er als volgt uit:

Cedric

Voor Cedric was het een aangename eerste dag bij Arla Foods in Ishoj. Hij ontmoette om 7 u zijn persoonlijke mentor Tomas die hem eerst een rondleiding gaf (en veiligheidsschoenen 😉) en zijn takenpakket uitlegde en daarna begeleidde. Zijn divers takenpakket bestond uit:

  • De ontvangen rolcontainers met lege melkbakken verzamelen en voor de volgende shift klaarzetten die ze opnieuw zal vullen om te versturen.

  • Goederen (yoghurt, melk, chocomelk, ...) klaarzetten voor verzending.

  • Zendingen aan de laadkaai klaarzetten zodat collega's die vervolgens kunnen inladen.

Hopelijk krijgt Cedric morgen een thermojas, want hij was vestimentair niet echt voorzien op de koude temperaturen.

Mattice

Voor Mattice was het een zeer leuke eerste dag. Hij werd om 8 u bij Alpi in Greve verwacht. De persoon waar Mattice vandaag mee moest samenwerken heet Christian. Christian legde uit aan Mattice hoe je met een elektrische pallettruck moest werken. Mattice ging vervolgens aan de slag en moest de volgende taken uitvoeren:

  • Laden en lossen van vrachtwagens met behulp van een elektrische pallettruck (zie foto).

  • Zodra Christian de goederen geregistreerd had, mocht Mattice die in de ontvangstruimte plaatsen.

  • Ontvangen goederen palletiseren en op de juiste locatie in het magazijn plaatsen.

's Morgens mocht Mattice kiezen wat hij 's middags wilde eten. Hij ging voor gehaktbalen met rijst en currysaus. Hij heeft het zich niet beklaagd.


Jens

Voor Jens was het een rustige dag. Hij moest in de voormiddag met de reachtruck orders verzamelen en in de namiddag deed hij hetzelfde met een hoogwerkende orderverzameltruck. Het gamma bestond uit sanitair materiaal; zoals toiletten, pompbakken, en huishoudelijk materiaal. Zijn collega Rahmat (Irakees) zorgde voor het verzendklaar maken van de orders.


Francesco

Voor Francesco was het een leuke dag. Hij mocht:

  • Gepalletiseerde goederen foliën aan het packstation.

  • gevaarlijke goederen (ADR-producten) orderpicken, voornamelijk in jerrycans en dozen. Hij gebruikte daarvoor een elektrische pallettruck die hij na de dagtaak opnieuw aan de lader hing om van stroom te voorzien.

Jitse

Voor Jitse was het een leuke dag. Hij begon om 8 u bij Prime Cargo en ontmoette Alan. Alan heeft Jitse een rondleiding gegeven en Jitse naar een teamleader gebracht die hem vervolgens de volgende taken gaf:

  • Vrachtwagens laden met behulp van een elektrisch transpallet.

  • Orderpicken van goederen zoals: kussens, lakens (Bungalow), kleren, katoenen stoffen en glazen.

  • Bij het lossen werden de goederen op een transportband (zie foto) geplaatst. Vervolgens moest Jitse de goederen aannemen en op een pallet plaatsen tot - afhankelijk van de doos - ca. 1m80 hoog was. Dit bleef zich herhalen tot de 2 containers leeg waren.

Eens meneer Van Landeghem de kudde had opgehaald, reden ze door naar hun vertrouwde suppermarkt, Netto. Mattice is vanavond de chef. Hij maakt gehaktballen met tomatensaus en puree klaar.

De knapen houden het deze nacht rustig en blijven bij de hostel.

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page